Fjellturer

Det er meget flott tur-terreng i området rundt Manshausen, for alle nivåer og alle vanskelighetsgrader. Alt fra trygge koselige spaserturer ute på øyene til snille fjell, og til spektakulære luftige traverser som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer.

Fiske

Området like utenfor Manshausen har mange god fiskeplasser. Det er de siste årene tatt flere kveiter på over 100 kilo, og den største som er tatt i Steigen på stang var på 211 kilo.

Klatring

Fjellet på Nordskot består av rødlig granitt som er meget godt egnet for klippeklatring. Høyden på veggene er typisk 20-30 meter, med klatremuligheter i alle vanskelighetsgrader. Både overheng til sva.

Grotte

Den store grotten på Nordskot, som kalles Resshola, en halvtimes spaser tur fra havna, er en rundt 140 meter dyp havgrotte.

Dykking

Dykkemulighetene er mange, spesielt for fridykking, da det er gode skjermede lokasjoner og relativt grunne områder som er tilgjengelig med maske og snorkel. Vannet er stort sett klart hele året, men klarest på vinter og vårparten.

Toppturer

I mars april er toppturmulighetene med ski på sitt beste. Spesielt i Nordfolda, bare en halvtimes båttur fra Manshausen, er det flotte fjell og nedkjøringer. I Steigen er det til og med en isbre, Heldalsisen.

Serverdigheter

Gamle bosetniger, Øyene rundt Manshausen og kultur…

Ski & Sail

Manshausen er et ideelt utgangspunkt for vårturer med båt og toppturski. Flere av toppene er bare tilgjengelig med båt.

Guiding

Vi tilbyr guidede turer, samt klatre, padle eller fridykke instruksjon for grupper eller individuelle. På forespørsel.