Komme seg dit.

Hurtigbåten

Fergeterminalen ligger i Bodø sentrum, ved siden av Hotel Havet. Ekspressbåten går fra Bodø til Nordskot for det meste hver dag, deretter videre til Svolvær (Lofoten) og tilbake.
Reisetiden Bodø til Nordskot eller tilbake er omtrent 1,5 time. 2 timer Svolvær fra/til Nordskot.

2020 hurtigbåtplan

– Mandag til lørdag er avgangene fra Bodø fergeterminalen klokka 18:00, bortsett fra søndag når avgang fra Bodø til Manshausen er klokken 19:00
– Avganger fra Nordskot til Bodø (båt som kommer fra Svolvær) er hver dag klokka 07:55, bortsett fra lørdager klokka 09:50 og søndager klokka 14:35.

Ekstra sommersesongen avgang (Juni- Juli_August)

Mandag til fredag, båt som forlater Bodø kl. 11:25, ankommer Nordskot 12:50, og tilbake fra Nordskot mot Bodø kl. 14:40, ankommer 16:05 (denne båten går ikke helt til Svolvær)

Til Helnessund er det en ekstra avgang på tirsdager og fredager, og henting med bil eller båt i Helnessund kan avtales.

Kjører du bil?

Helnessund er stedet du går av på hvis du har leid bil hos Steigen Oljeservice. Derfra er det ca 50 minutter (45 kilometer) å kjøre til Nordskot.

Ved bruk av egen bil eller leiebil fra Bodø, regnes ca 3,5 timer kjøretid. Følg E6 fra Bodø mot Narvik, via Fauske. Ved Tømmerneset følges riksvei 835 til venstre gjennom den 8,2 km lange Steigentunellen. Følg skilting mot Helnessund, men ta av mot høyre på fylkesvei 635 til Nordskot. Følg veien til den stopper parker på kaia. Du blir hentet med båt fra Manshausen på kaia på Nordskot.

Kjørerute fra flyplassen i Bodø:

Åpne i eget vindu

Ankomst med tog

Det er to togavganger hver dag fra Oslo til Bodø, med bytte i Trondheim. Avreise fra Oslo 16:02 med ankomst Bodø kl 09:16 eller avreise fra Oslo 23:06, med ankomst  Bodø 17:32.
Info og billetter på: www.vy.no
Toget som ankommer Bodø 17:32 er såvidt tidsnok til å nå hurtigbåtten. kl 18. Togstasjonen er ca 10 minutters gange fra hurtigbåt-terminalen. Tidlig tog passer også for hurtigbåten som om sommeren går på dagtid.

Matbutikk

På Nordskot er det matforretning (Ninas dagligvare), som har det meste av matvarer, bensin, samt noe fiskesaker og andre nødvendige varer. I tillegg har Foreningen Kysten laget et flott kystmuseum. Hver fredag og lørdag i sommersesongen holder Gauva bar åpent for servering på bryggekanten, med en herlig blanding av tilreisende og fastboende.

Kystmuseet på Nordskot

http://www.steigen-kystlag.com/Kystmus-et.html

Nærmeste post, bank, kafeer og andre forretninger er enten Leinesfjord eller Helnessund. Hva som er raskest avhenger om man bruker bil eller båt.

Vi har to butikkbåter på Manshausen, som kun er til bruk frem og tilbake til butikken og turer på land. Ta med mobiltelefon hvis det skal avtales henting på Nordskot.

Hund

“Grunnet allergi er hunder desverre ikke lov å ha med på Manshausen.”