Komme seg dit.

Hurtigbåten går fra Bodø til Nordskot hver dag.

Det tar ca 12-15 minutter å gå fra flyplassen og ned til hurtigbåt-terminalen som ligger midt i Bodø sentrum, rett ved hotell Havet.

  • Mandag til torsdag, samt lørdag går hurtigbåten kl 1725 fra hurtigbåt-terminalen.
  • Fredag går den kl 1810.
  • Søndag går den kl 2020.
  • Retur går båten fra Nordskot til Bodø hver dag ca kl 08:15, unntatt søndag da går den ca kl 17:55.
  • Tidsplaner gyldige til slutten av januar 2019
  • Ingen båt på lørdager unntatt høysesong 1. juni til 31. august

 

Til Helnessund er det en ekstra avgang pr dag, og henting med bil eller båt i Helnessund kan avtales. Helnessund er stedet du går av på hvis du har leid bil hos Steigen Oljeservice. Derfra er det ca 50 minutter (45 kilometer) å kjøre til Nordskot.

Ved bruk av egen bil eller leiebil fra Bodø, regnes ca 3,5 timer kjøretid. Følg E6 fra Bodø mot Narvik, via Fauske. Ved Tømmerneset følges riksvei 835 til venstre gjennom den 8,2 km lange Steigentunellen. Følg skilting mot Helnessund, men ta av mot høyre på fylkesvei 635 til Nordskot. Følg veien til den stopper parker på kaia. Du blir hentet med båt fra Manshausen på kaia på Nordskot.

Kjørerute fra flyplassen i Bodø:

Åpne i eget vindu

På Nordskot er det matforretning (Ninas dagligvare), som har det meste av matvarer, bensin, samt noe fiskesaker og andre nødvendige varer. I tillegg har Foreningen Kysten laget et flott kystmuseum. Hver fredag og lørdag i sommersesongen holder Gauva bar åpent for servering på bryggekanten, med en herlig blanding av tilreisende og fastboende.

Kystmuseet på nordskot

http://www.steigen-kystlag.com/Kystmus-et.html

Nærmeste post, bank, kafeer og andre forretninger er enten Leinesfjord eller Helnessund. Hva som er raskest avhenger om man bruker bil eller båt.

Vi har to butikkbåter på Manshausen, som kun er til bruk frem og tilbake til butikken og turer på land. Ta med mobiltelefon hvis det skal avtales henting på Nordskot.