Sjøhyttene

Vi har med omhu plassert ut våre hytter på kaikanten, på svaberget og hyller i naturen. Hyttene er designet for å komplettere stedet og naturen, hvor alle detaljer er laget for å la deg ta del i elementene, og samtidig kunne oppleve dem trygt og lunt innenfor glasset. Hyttene er spesialdesignet av arkitekt Snorre Stinessen og har spesiallaget bad og kjøkken i Corian og alle andre fasiliteter som tilhører en moderne hytte. 2 separate soverom. Hovedsoverommet har en 160 cm dobbeltseng, og gjesterommet en 140 cm seng og en annen enkeltseng (90 cm x 2.00) under.

Øya Manshausen var et historisk knutepunkt for Lofotfisket og de rike farvannene i Steigen. Tilbake står de verneverdige gamle steinkaiene. 3 av hyttene står langsetter kaia, mens den fjerde troner på en fjellhylle i terrenget over.

Se video her

[maxbutton id=”1″]

Sjøhyttene

Hovedhuset

Hovedhuset, eller «Bødtkerboligen», er opprinnelig fra 1800-tallet. Hovedhuset har vi forsiktig oppgradert og gitt den en bestandig ytterkledning på tak og vegg med miljøvennlig velikeholdsfri kledning. Unntaket er nordveggen som er åpnet i sin helhet som glassfasade med fantastisk utsikt mot havet og fjellene. Innvendig har vi åpnet opp i første etasje for å gi rom til en samlende spisestue og storkjøkkenløsning. Skifergulvet fortsetter ut gjennom glassveggen til uteplassen. I andre etasje har vi åpnet opp til takbjelkene slik at man får en flott takhøyde og romfølelse i vårt polarbibliotek, hvor man kan nyte utsikten med en god bok og noe godt i glasset.

Internett

Telenor 3G tråløst internett via router.

Hovedhuset

Ekspedisjonsloftet

Bygningen er lagt i forlengelsen av det eksisterende naustet og er designet for å stå i sammenheng med hovedbygningen og danne et naturlig tun. Dette er et servicebygg som skal romme flere funksjoner og taket er trukket ut slik at man får romslige overdekte uterom. Vi håndterer mye utstyr på Manshausen i forbindelse med dykking, padling, klatring, fisking eller annet og første etasjen i dette bygget gir gode fasiliteter for dette. Loftsetasjen er innredet med 6 sovealkover, med tilhørende bad og kjøkkenkrok.

Nynaustet

Stamp og badstuen

Vi har gravd ut et området på øya og stengt av med demning, slik at det har blitt en liten innsjø med sirkulerende friskt sjøvann. Dette er et godt utgangspunkt for de første padletak, svømmetak, eller dykkeinstruksjon. Her har vi plassert den store stampen, som rommer 12-14 personer, og med trapp ned i badedammen er det deilig å kunne kjøle seg ned etter en tur i stampen.

Badstuen har nylig blitt ferdig, samme design som hyttene, slik at det passer rett inn!

IMG_1740