Camp Ousland 2018. Fra 16 til 19 August

 

Velkommen til høstens mini-festival på Manshausen fra 16 til 19  August 2018. Det blir organisert en rekke eventyrlige aktiviteter for alle nivåer. Her kan du lære triksene fra dyktige instruktører, og selv være med på de store opplevelsene.

Vårt ønske med denne festivalen er at alle uansett ferdigheter og bakgrunn kan få komme til et av de vakreste stedene og få oppleve/oppfylt sine drømmer. Det sosiale ved denne mini-festivalen er til syvende og sist det viktigste, derfor vil vi gjerne at DU kommer og sprer ditt gode humør og entusiasme. Kanskje blir dette en årlig begivenhet? Vi skal gjøre vårt beste for å tilrettelegge for at du ønsker å komme tilbake.

Her kan du se aktivitetene vi har lagt opp til:

Kveitefiskekurs:

En av Norges mest erfarne kveitefiskere, Tommy Erga, lærer deg hvordan storkveita skal lures. Tommy har fisket kveite rundt Manshausen flere ganger før, og vet etter hvert godt hva som fungerer for å få den på kroken. Tommy er profesjonell sportsfisker, og skriver om fiske for en rekke blader og nettsteder.

Det er ikke nødvendig å ta med noe utstyr selv, annet enn varme klær, da vi stiller med alt det nødvendige. Varighet halvdag.

Kajakk, eskimorulle:

Sigurd Schultz, kajakkinstruktør og veileder på mange plan, vil gi deg innføring i kajakkpadling og rulleteknikk. Det blir gjennomført ulike kurs og turer som er tilpasset både nybegynnere og de litt mer erfarne. Her får du muligheten til å lære og padle i smaragdgrønt hav og flotte omgivelser. Det er ikke nødvendig å ta med noe utstyr selv, da vi stiller med alt det nødvendige.

Varighet halvdag.

Klippeklatring:

Gjengen bak Petzl klatreutstyr stiller med instruktører for å gi deg en innføring i klippeklatring og rappellering. Den røde nordskotgranitten med flotte vegger av alle vanskelighetsgrader, fra enkle sva til bratte vegger er lett tilgjengelig og alt tilrettelagt. Og vi har flere instruktører som muliggjør at aktivitetene blir delt opp og tilpasset ditt ferdighetsnivå. Muligheten for å klatre alene er selvsagt også til stede.

Krav til forkunnskaper: Ingen

Ustyr: Vi stiller med utstyr. (Det er imidlertid en fordel om du har med egne klatresko. Vi har en del par, men størrelser kan være en utfordring, ellers blir det joggesko…).

Varighet halvdag.

Nordskot traversen:

Vi organiserer guidet tur over den legendariske Nordskot traversen. Dette er ikke en veldig teknisk eller krevende tur, men flott og luftig. Traversen starter med en liten rappell på 5-6 meter, derfra og videre er det vanlig taulag.

Krav til forkunnskaper: Trengs ikke klatreerfaring, men dette er en heldagstur i ulendt terreng og det er en fordel om du er vant til å gå fjellturer.

Utstyr: Du trenger ikke klatrestøvler, men trenger gode tur eller fjellsko med ankelstøtte, samt en liten dagstursekk.

Varighet heldag.

Tur til Sørskottind:

Hvis du ikke har lyst til å prøve deg på de lengste turene, legger vi også opp en fjelltur til det 640 meter høye Sørskottind. Dette er en tur uten tekniske vanskeligheter, men med like flott utsikt som de andre turene.

Krav til forkunnskaper: Ingen
Utstyr: Gode sko, dagstursekk.

Varighet halvdag. 

Northern Passage:

Har du lyst til å seile med trimaranen Northern Passage som Thorleif Thorleifsson og Børge seilte med rundt Nordpolen i 2010? Båten ligger på Manshausen, og vi tar turer derfra og ut i Vestfjorden. I tillegg til å bli med på en historisk båt, vil du også lære om seiling, generell navigasjon og sjømannskap.

Krav til forkunnskaper: Ingen
Utstyr: Vi stiller med redningsvester, men ta med varme klær og vindtett tøy.

Varighet halvdag.

Kurs i naturfoto:

Har du lyst til å lære å ta bedre bilder på tur? Da har du muligheten til dette, når eventyrer og fotograf Mats Grimsæth kommer til Manshausen for å holde kurs i naturfoto. Her vil du lære å bruke kameraet ditt på best mulig måte, slik at du får enda finere bilder fra dine turer.

Varighet heldag.

Kiting:

Til Camp Ousland har vi fått flere ganger verdensmester Kari Schibevaag til å holde introkurs i kiting. I løpet av helgen vil du lære å kite alene på vann ved en av de flotteste strendene Norge har å tilby. Kiting på vann er en populær og fartsfylt aktivitet, som når du først mestrer teknikken, blir helt hekta på. Vi stiller med alt av utstyr til kurset, så her trenger du kun å møte opp med varme klær.

Heldags x 2, kun 8 deltagere (de samme deltagerne begge dagene da kurset går over 2 dager).

Hva ellers kan du vente deg denne helgen?

Torsdag: Grilling på kvelden

Fredag: Aktiviteter, middag kl 19, foredrag på kvelden med Wegge brødrene ca kl 21.

Lørdag: Aktiviteter, middag kl 19, konsert på kvelden fra ca kl 21.

Søndag: For de som vil: kajakk tur, eller kanskje klatre ”pillaren”, eller grottetur før hurtigbåten går kl 18?

Konsert

I fjor var vi så heldige å ha Eirik Røe fra Baba Nation og Chris Barron fra Spin Doctors på beøk. Hvem skal spille på Manshausen i år? Det vi foreløbig kan garantere er at det blir bra!

Andre ting

Hovedfokus på denne festivalen er du selv som skaper historiene, men noen foredrag blir det også i år.

Mat:

En festival må også ha god mat. Middag og frokost er inkludert for alle dagene, unntatt torsdag. På torsdag kveld fyrer vi opp stor-grillen på Manshausen, så ta med noe å legge på grillen denne kvelden.  Overnatting inkluderer en pakke lunsj, kaffe og te alle dager. 120 kr / dag

Pris:

Festivalen arrangeres i samarbeid med Helsport, som jeg i år feirer 30 års samarbeid med. Vi leier vi inn en god del guider, båter og utstyr, og trenger å dekke inn noen kostnadene, men i anledning jubileet har vi gleden av tilby en rabattert festivalpris på kr 3500,-  per pers som inkluderer mat (unntatt lunsj og middag torsdag kveld) og alle aktiviteter.

Overnatting kommer i tillegg. Vi kan tilby alt -fra teltlivets gleder, til mer sofistikert overnatting på Villa Haugen, så her bør det være noe for alles behov og ønsker.

Her er de forskjellige overnattingsalternativene:

(Vi har leid inn 4 båter som vil gå i skytteltrafikk mellom land og øyene, så det ikke noe problem å bo andre steder enn Manshausen).

Overnatting i telt på Manshausen

Du tar med ditt eget telt, og kan selv velge om du vil slå deg ned i en felles stor camp som lages på øya, eller om du vil gjemme deg unna og lage ditt eget lille paradis. Her er mulighetene mange! Uansett hvor du velger å slå opp teltet ditt får du tilgang til både dusj og toalett.

Pris: 200,- pr døgn, inkl frokost.

Nordmelaværingen

En stor, nyoppusset fiskebåt som vil ligge til kai på Manshausen. Her er det totalt 12 sengeplasser fordelt på 5 lugarer og 2 bad med dusj og toalett.  Et god alternativ hvis du vil sove innendørs men fortsatt være på øya..

Pristillegg:  kr 1.000 per døgn, inkl frokost sengetøy, håndklær og utvask.

Ekspedisjonsloftet

Ekspedisjonsloftet ligger på Manshausen, og består av 6 nye og fine sovealkover (4 stykk 140 senger og 2 stykk 90 senger). Det er også dusj, toalett og minikjøkken i 2.etasje på ekspedisjonsloftet.

Pristillegg: kr 800 per døgn, inkl frokost sengetøy, håndklær og utvask.

Se mer på manshausen.no

Naustholmen – hos Randi Skaug

Øya til Randi er nærmeste nabo til Manshausen, rett over sundet bare et spydkast unna. Randi har 10 plasser innendørs, sjønært og trivelig med lun atmosfære i de gamle handelsbygningene med mye historie i veggene.

Pristillegg: kr 1.300,- per døgn, inkl frokost sengetøy, håndklær og utvask.

Se mer på naustholmen.no

Påmelding:

Meld deg på festivalen med en gang da det er begrenset plass. Det skjer ved å sende en epost til campousland@helsport.no med hvilket overnattingsalternativ du ønsker.

Når det gjelder påmelding til selve aktivitetene så blir det anledning til å sette seg opp for dette nå. Vi vil selvsagt prøve å utvide aktivitetene hvis noen av dem blir vesentlig mer populære enn andre.

For påmelding til aktivitetene må du sende en mail til Hallvard Bache, campousland@helsport.no  han vil registrere deg og gi deg en kode til påmeldingssiden.

Hvordan komme deg hit:

På torsdag vil Trøndergut gå fra Bodø i 17 tiden, turen tar ca 5 timer, og tar den indre leden med element av sightseeing, det blir servert fiskesuppe underveis. (Pris kr 300,- begrenset plasser). Skal du være med Storegga tar du direkte kontakt med skipper Knut Lind t- 41162944

Hurtigbåten går fra Bodø Hurtigbåtkai til Nordskot 17.15 på torsdag og tar 1,5 timer til Nordskot. Det lønner seg å reservere billetter både for tur og retur. Retur på søndag er kl 18 den er fremme i Bodø kl 19.30, (eller om du velger å ta båten kl 08.20 mandag morgen som er fremme kl 10.00). Plassbestilling her, du velger hurtigbåt for strekningen Bodø Hurtigbåtkai – Nordskot, og skal av på Nordskot: http://booking.torghatten-nord.no/.

 

Børge og Helsport ønsker deg velkommen til Manshausen!

borge@ousland.no

hallvard@helsport.no