Topptur på ski – Steigen

Manshausen er et ideelt utgangspunkt for turer med båt og toppturski. Følelsen av å våkne i en romslig og hyggelig seilbåt, for så å etter frokost å klyve over ripa praktisk talt med skiene på er unik.

Flere av toppene i Steigen er bare tilgjengelig med båt, for eksempel Heldalsisen. Her er du stort sett helt for deg selv, kan lage jomfruelige skispor i et ganske så rått terreng. Utsikten er obligatorisk, hvor bratt velger selv. Sesongen i Steigen er fra midten av februar til begynnelsen av mai. Turen starter enten eller slutter fra Manshausen, etter avtale.

Seilbåtene har plass til mellom 5 og 11 gjester. Vi tilbyr ukelange turer hvor man seiler til starten av et nytt fjell hver dag. Og etter en dag med flotte nedkjøringer returnere vi til båten for å slappe av og nyte god mat laget om bord.

Trening og erfaring:

Guiden vurderer hvilken destinasjon som passer for deg og din gruppe alt etter erfaring. Det er guide med på alle turer, eller erfarne folk kan gå uten guide hvis de selv ønsker det. Generelle skiferdigheter og erfaring med nedoverski er nødvendig. Det er også anbefalt at du har noe erfaring fra off-piste kjøring.

Vær og snøforhold i Nord-Norge endrer seg stadig og en erfaren og lokalkjent skipper og guide vil se an været og i samråd med gruppen velge de toppene med best snøforhold.

Mat:

Dagen starter med en god og sunn frokost om bord, før vi pakker sakene for å dra på tur. Etter at turen er ferdig, (med brennende lår og gode minner), blir det en skikkelig hjemmelaget middag om bord, (ikke Drytech denne gangen!).

Utstyr:

Som vanlig er det varme klær, votter og luer som tåler en støyt, som gjelder. Ull og Gortex anbefales, husk skift. Utstyrsliste sendes på forespørsel. Gummistøvler for ilandstigning med gummibåt må medbringes. Du trenger i tillegg ditt personlige skiutstyr samt elektronisk skredsøker og spade. Utstyret fraktes i bager, slik at det er lett å stue om bord. Ski og staver må ligge i skipose for å kunne surres på dekk.

Båten:

Lille Polaris er en ny-oppusset 45 fot aluminiums seilbåt, som eies av guiden, Sture Ellingsen fra Bodø. Båten har to doble og en singel lugar med rom for fem gjester, pluss skipper og guide. Båten er utstyrt med to bad, dusj, og dieselvarmer.

For større grupper, opp til ti personer har vi mulighet til å leie inn en større stålbåt med mer lugarplass.

Pris:

74.500,- for hele båten (Lille Polaris) pr uke, (pr person kr 14.900,- med fem deltagere, en uke).

Hva er inkludert?

All transport tur retur flyplassen i Bodø, mat, drikke tre måltider pr dag (ingen alkohol er inkludert og må ev medbringes), sengetøy, minst fem guided fjellturer pr uke. All overnatting foregår i båt, men dusj og andre fasiliteteter ved landligge på Manshausen.