Fjellturer

Det er meget flott tur-terreng i området rundt Manshausen, for alle nivåer og alle vanskelighetsgrader. Alt fra trygge koselige spaserturer ute på øyene til snille fjell, og til spektakulære luftige traverser som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer.

Fiske

Området like utenfor Manshausen har mange gode fiskeplasser. Det er de siste årene blitt tatt flere kveiter på over 100 kilo, og den største som er tatt i Steigen på stang var på 211 kilo.

Klatring

Fjellet på Nordskot består av rødlig granitt som er meget godt egnet for klippeklatring. Høyden på veggene er typisk 20-30 meter, med klatremuligheter i alle vanskelighetsgrader. Både overheng til sva.

Grotte

Den store grotten på Nordskot, som kalles Resshola, ligger en halvtimes spasertur fra havna og er en rundt 140 meter dyp havgrotte.

Dykking

Dykkemulighetene er mange, spesielt for fridykking, siden det er gode skjermede lokasjoner og relativt grunne områder som er tilgjengelig med maske og snorkel. Vannet er stort sett klart hele året, men klarest på vinter og vårparten.

Toppturer

I mars april er toppturmulighetene med ski på sitt beste. Spesielt i Nordfolda, bare en halvtimes båttur fra Manshausen, er det flotte fjell og nedkjøringer. I Steigen er det til og med en isbre, Heldalsisen.

Serverdigheter

Øyene rundt Manshausen var det mest betydningsfulle handelssentrum i Nordnorge i gamle dager, en del originale bygninger og bryggeanlegg står her fortsatt. Omvisning kan arrangeres etter forespørgsel.

Hamsunsenteret ligger 1 time og 40 minutter unna i bil, få innblikk i en verdenskjent forfatter og nobelprisvinners liv og verker. Senteret er en opplevelse i seg selv når det kommer til arkitektur og omgivelser.

På Engeløya kan man få seg en skikkelig kultur-tur, gamle bosetninger, spor etter vikingetiden, Batterie Dietl, bare kjøreturen rundt øya byr på mange ulike utsikter, spis nistepakken på Bø-sanden og nyt den hvit sandstranden, turkist hav og Lofot-veggen i horisonten.

Ski & Sail

Manshausen er et ideelt utgangspunkt for vårturer med båt og toppturski. Flere av toppene er bare tilgjengelig med båt.